top of page

Baristi z potravinárskej

Lákavá vôňa kávy, dobrá nálada, tvorivá atmosféra a záujem naučiť sa niečo nové, spojilo vybraných žiakov III. A triedy SPŠP. V akreditovanom školiacom stredisku pre baristov Academy of Coffee v Trnave spoznávali svet kávy. Pod vedením Nikolety Šalmíkovej ako prvé nadobudli teoretické poznatky o káve - jej druhoch, pestovaní, spracovaní, Pri pražení videli, ako sa zelené zrnká menia na hnedé a krásne voňavé. No predovšetkým sa naučili správne nastaviť mlynček na mletie zŕn, speniť mlieko či pripraviť kvalitné kávové a kávovo-mliečne nápoje.



Po úspešnom preskúšaní nadobudnutých vedomostí a praktických zručností žiaci odchádzali domov nielen s certifikátom, ale aj s pocitom spokojnosti, že sa naučili niečo nové.


11 views

Related Posts

See All

Commentaires


bottom of page