Pokiaľ ste zvedaví, radi sa priúčate novým veciam a chcete sa dozvedieť niečo viac zo sveta gastronómie, mali by ste sa zúčastniť barmanského kurzu. Aj tento rok nás navštívila “Škola Barmana” z Banskej Bystrice.
Prvý deň sme sa venovali teoretickej časti a získali sme poznatky z histórie barmanstva a prípravy nápojov.
Oboznámili sme sa s pomôckami, s ktorými sme sa počas nasledujúcich dní stretávali. Druhý deň sme mali možnosť vyskúšať si prácu so shakerom a učili sme sa ako správne narábať s fľašou.
Ďalšie dni sme sa venovali tomu, ako má človek správne vystupovať, komunikovať a prezentovať sa pred hosťami. Keď sme už zvládli základ, začali sme pripravovať vlastné nápoje.
Myslím, že každému z nás sa páčila najviac práve táto časť. V piatok nás čakali skúšky, na ktorých sme predviedli čo sme sa za posledné dni naučili.
Sme veľmi radi, že sme sa kurzu mohli zúčastniť!
Katarína Ácsová, IV.B HA
Comments