top of page

Bolo nás vidno aj na MS v ľadovom hokeji vo Fínsku

Sme hrdí, že naši chalani to zvládli! Šimon Nemec a Adam Sýkora hrali na Majstrovstvách sveta v hokeji ako veľkí a skúsení hráči. Obaja sú tretiaci na našej športovej škole. Okrem nich nás reprezentovali aj naši absolventi - Michal Krištof a Andrej Kollár. Všetkých štyroch spája aj Stredná športová škola Nitra, kde sú vytvorené profesionálne podmienky, aby školu i vrcholový šport zvládli. Adam popri hokeji stíha hokejový manažment, Šimon zasa drie lavice v športovom

gymnáziu a chodia do susedných tried.


A ako sa zapísali naši mladíci do histórie?


Šimon Nemec sa zapísal do dejín svetového šampionátu, naša hviezdička vedie so šiestimi bodmi štatistiky medzi slovenskými bekmi. Zriedkavý pravák okrem gólu nazbieral aj 5 asistencií. Žiadny iný obranca v kategórii do 18 rokov nezískal na majstrovstvách sveta viac bodov.

Šimon v sezóne 2021/2022 žiaril v slovenskej extralige v drese vicemajstra HK Nitra. Vytvoril juniorský rekord obrancu v najvyššej súťaži na Slovensku s 26 bodmi (1+25) v 39 dueloch základnej časti. Len útočníci Marián Hossa a Marián Gáborík ich nazbierali viac ako juniori. Stal sa tiež historicky najproduktívnejším juniorom v play-off so 17 bodmi (5+12) v 19 stretnutiach. Jeho priemer 0,9 bodu na zápas je druhý najvyšší v histórii po tom Gáboríkovom. So Slovenskom tiež získal bronz na ZOH v Pekingu.


Adam Sýkora, húževnatý útočník, sa v sobotňajšom (21. 5.) zápase s Talianskom tiež zapísal do histórie. Vo veku 17 rokov, 8 mesiacov a 14 dní sa stal najmladším slovenským strelcom v histórii MS. Podarilo sa mu pridať ešte i druhý gól už v osemfinále Fínom. Čo o svojej kariére hovorí Adam? „Myslím si, že táto sezóna bola pre mňa najlepšia v kariére. Na Hlinka Gretzky Cupe sme skončili druhí, potom 2. miesto s Nitrou, na MS do 18 rokov sme postúpili späť medzi elitu, super sme sa predstavili na MS do 20 rokov a teraz tento šampionát. Fakt som si to užíval.” V jednej sezóne si obliekol reprezentačný dres na troch vekovo rôznych turnajoch. 

Chalanom ďakujeme a držíme palce v blížiacom sa drafte do NHL!
206 views

Related Posts

See All
bottom of page