Trieda III. A SPŠP sa spolu s Ing. Bobušovou v novembri zúčastnila podujatia BrainFood, ktoré organizovala Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre v rámci medzinárodného programu EIT Food. Prostredníctvom ľahko dostupných, zábavných, vedecky založených aktivít, tento program podporuje informovanosť, učenie sa žiakov tak, aby sa v budúcnosti stali uvedomelými spotrebiteľmi, ktorí sa stravujú zdravo, chránia svoje zdravie a životné prostredie.
Podujatie BrainFood sa uskutočnilo v podnetnom prostredí Kreatívneho centra SPU. Prostredníctvom prednášky „Čo všetko môžeme zjesť, aby sme boli zdraví? sa žiaci dozvedeli informácie o stravovaní či napr. o jedlom hmyze, jedlých kvetoch v potravinách. Organizátori pripravili žiakom aj ich ochutnávku v podobe zdravého občerstvenia. Hlavnou časťou programu bol „Skutočne zdravý kvíz“, ktorý preverili vedomosti žiakov o zdravom stravovaní. Víťazmi v kategórii „starší“ sa stal tím v zložení N. Krpelanová, K. Mošaťová, M. Cocher, M. Záhon a A. Kovarsky. Študenti si domov odniesli nielen knižné publikácie, ale aj nové poznatky o stravovaní. Celé podujatie bolo plné súťaženia, zábavy i učenia sa.
Ing. Anna Bobušová
Comentarios