top of page

Chlieb z pohľadu tradície i nových trendov

Študenti z II.A SPŠ potravinárskej sa v rámci odborného vzdelávania zúčastnili podujatia k príležitosti Svetového dňa chleba, ktoré sa konalo na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre, Ústav potravinárstva. Prostredníctvom rozličných vzoriek chlebov tu boli prezentované tradičné i moderné smerovania v jeho výrobe. Žiaci mohli senzoricky zhodnotiť klasické aj inovatívne vzorky chlebov napr. s prídavkom orieškov, cvikle či tekvicových semienok. V rámci podujatia sa konala aj súťaž o najlepší domáci bochník chleba, do ktorej sa zapojila i naša škola.

Z radu žiakov to boli Andrea Bezányiová z I.A SPŠP a Mário Oršula z II.A SPŠP. Obaja študenti týmto spôsobom úspešne prezentovali chlebík pripravený tradičným spôsobom podľa ich vlastnej receptúry. Blahoželáme!


Ing. Zdenka Hamadová

15 views

Related Posts

See All

Comentarios


bottom of page