top of page

Dorastenci Nitry žijú v európskej rozprávke

Dorastenci Nitry žijú v európskej rozprávke! Vyradili už majstrov Macedónska aj Bieloruska, Liga majstrov im bude pokračovať vo februári.


Mládežnícka Liga majstrov je pre Nitru ružový sad. Prešla už prvým aj druhým kolom, sága pokračuje 7. februára, súperom bude ktosi z druhých miest ôsmich skupín (zostávajú v nich ešte dva zápasy), hrajú v nich staršie dorasty účastníkov seniorskej Ligy majstrov. Takže aj PSG, AS Rím, Monaco či Dortmund a vlastne tiež... „Želáme si Real Madrid,“ sníva Daniel Dojčinovič...


Shkëndija Tetovo bola pod Zoborom súca na sedmičku a bielo-modrých neprekabátila ani doma. Starší dorastenci FC Nitra, už dva roky králi všetkých dorastov na Slovensku, oslavovali postup do tretieho kola. Žreb ich zahnal ešte ďalej. Do krajiny tisícich jazier a tisícich polí – do Bieloruska.

V stotisícovom Soligorsku si najskôr zablatili všetky štuple kopačiek a potom nadávali na dve jedenástky. Tabuľa ukázala prísnych 2:0. „Prvá penalta bola jasná, druhá až tak nie, to nás mrzelo. Ale celkovo sme nehrali dobre, nevyužili šance,“ myslí si o prvom zápase Daniel Dojčinovič. Polozranený sedel na tribúne.

Úlohu v odvete by chápal aj päťkár z matiky. Vyhrať o tri góly. „Verili sme si, vedeli, že Bielorusom musíme robiť viac zle, lepšie dostupovať,“ reprodukuje pokyny šikovný útočník.


FC: R. Baláži - L. Fabiš, R. Kóša, D. Straňák, K. Paľo - D. Guláš (79. M. Kubica), M. Macho, P. Šútorík, M. Chobot - Ma. Fábry (90+2. M. Sádovský), D. Dojčinovič (72. B. Rybanský).




C: R. Baláži - L. Fabiš, R. Kóša, D. Straňák, K. Paľo - D. Guláš (79.  M. Kubica), M. Macho, P. Šútorík, M. Chobot - Ma. Fábry (90+2. M.  Sádovský), D. Dojčinovič (72. B. Rybanský).
C: R. Baláži - L. Fabiš, R. Kóša, D. Straňák, K. Paľo - D. Guláš (79. M. Kubica), M. Macho, P. Šútorík, M. Chobot - Ma. Fábry (90+2. M. Sádovský), D. Dojčinovič (72. B. Rybanský).

43 views

Related Posts

See All
bottom of page