top of page

Exkurzia V.C do Trnavy

Trieda V.C sa zúčastnila odbornej exkurzie do Trnavy, ktorá bola zameraná na baristiku. Z Nitry sme odchádzali vlakom pred deviatou, žiaci mali výhodu cestovať zadarmo. Cesta trvala hodinu. Zo stanice sme išli pešo do pražiarne VERONIA, kde bola naplánovaná asi hodinová prednáška o spracovaní kávy, správnom postupe jej prípravy, ale aj o chybách, ktoré sa často robia pri jej príprave a servírovaní. Dozvedeli sme sa prečo je také podstatné nastavenie kávového mlynčeka a o aké druhy praženia je v súčasnosti záujem zo strany zákazníkov. Videli sme novovybudované priestory školiaceho strediska aj pražiarne. Žiakom sa páčil odborný výklad aj diskusia o práci baristov z praxe.

Druhou zastávkou bolo obchodné centrum City Aréna. Tu sme mali rozchod, v rámci ktorého žiaci absolvovali obed. Potom sme išli pešo na železničnú stanicu a domov sme prišli o 14:00.

Cieľom exkurzie bolo zistiť aktuálne trendy pri príprave kávy a kávových nápojov a motivovať žiakov k tomu, aby si spravili napr. baristický kurz alebo kurz latte art, ktorý pre nich znamená lepšiu kvalifikáciu v odbore. Cieľ exkurzie bol splnený. Niektorí žiaci si dohodli výhodný kurz so študentskou zľavou v školiacom stredisku a všetci sme ocenili profesionálny prístup baristov, ktorí sa nám venovali.


Na dvoch predošlých exkurziách riadne pršalo, ale tentokrát bolo slnečné počasie a všetci sme si to užili. Ďakujeme!

V.C

156 views

Related Posts

See All
bottom of page