top of page

Hádzanárky s medailami z MSR

Hádzanárky UDHK ŠG Nitra-Sereď budú hrať aj v ďalšej sezóne v československej interlige. Aj keď sa ešte neodohrali finálové turnaje o majstra Slovenska v žiackych kategóriách, v klube UDHK ŠG Nitra už teraz môžu bilancovať uplynulú sezónu. „Bola síce nesmierne náročná, no predsa úspešná. Aj keď sme vo WHIL získali len jeden bod, predsa len nám patrí piata priečka na Slovensku, a to je obrovský skok. V staršom doraste, kde väčšina hráčok hrala paralelne aj za ženy, sme obsadili druhé miesto, čo je zlepšenie o jednu priečku, a mladšie dorastenky po dvoch zlatých získali tentoraz bronz, no tieto dievčatá boli vo veku starších žiačok na konci prvej desiatky,“ hovorí prezident klubu Slavomír Varga.


Čerešničkou na torte bola obhajoba titulu majstra Slovenska stredných škôl a postup na majstrovstvá sveta SŠ, kde však dievčatá pre nedostatok financií z ministerstva nemohli štartovať. Rovnako cenné je tretie miesto starších dorasteniek na najväčšom svetovom halovom turnaji Prague handball cup 2012, kde sa UDHK medailovo presadil ako jediné slovenské družstvo. „V globále len Michalovce dosiahli v tomto ročníku lepšie umiestnenia, no ich rozpočet a podmienky sú s našimi absolútne neporovnateľné,“ hovorí Varga.


Spoločná snímka starších a mladších dorasteniek s medailami.

Dolu zľava: Bosáková, Boszorádová, Csáková, Vargová, Juríková, v podrepe zľava: Majerská, Blehová, P. Velčická, Krajčovičová, Šinská, Kolečániová, Königová, Kopečná, hore zľava: Svoradová, Sýkorová, Bujnochová, Sláviková, tréner Varga, Čaprnková, Kolářová, Poráziková, Czuczorová. Chýbajú: Halásová, Lenčéšová, Kisová, Matoušková, Kóňová, M. Velčická, Šinkovičová, Selecká, Mesárošová, Schwarzová, Božiková, Krajčíková.



Hádzanárky UDHK ŠG Nitra-Sereď
Hádzanárky UDHK ŠG Nitra-Sereď

40 views

Related Posts

See All
bottom of page