Miesto: SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium, Siófok Maďarsko
Súťaž sa konala dňa 21.10.2021 pri príležitosti 65. výročia založenia školy.
Pozostávala zo 4 častí:
prezentácia vybraných vín z Topoľčianskej oblasti SR – v PowerPointe a reálne, prezentovala Viktória Barthalosová zo IV.A,
príprava 3 chodového menu podľa zadania 6 hlavných surovín, pripravovaná na 10 porcií. Menu pripravovali Andreas Javorek z V.C a Damián Hrnka z II.B,
príprava torty a 10 porcií torty v pohárovom prevedení o objeme 100ml – 10 porcií, podľa zadania 5 hlavných surovín, pripravovali Lucia Paulová zo IV.A a Denisa Križanová z II.B,
živá práca – príprava miešaného nápoja pre 8 osôb podľa originálnej receptúry – pripravovala Viktória Barthalosová zo IV.A a servírovanie 4 – chodového menu pre 8 osôb – servis zabezpečovali Viktória Barthalosová zo IV.A, Kristína Czakóová z V.B a Gabriel Szabó z II.B.
Žiakov pripravovali:
tím kuchárov a cukrárov - PaedDr. Neirurerová,
prezentáciu vín, prípravu miešaného nápoja a tím čašníkov - PaedDr. Bullová,
preklady textov, receptov a tlmočenie – PaedDr. Nagyová.
Žiaci vo všetkých kategóriách - čašníci, kuchári a cukrári sa umiestnili na 3. mieste a Viktória Barthalosová získala Cenu riaditeľky školy za najlepšiu prezentáciu – tak pri prezentácii vín ako aj pri živej práci.
Comments